FESTMENY

Här presenteras ett urval av våran meny. Restrerande tas fram vid en visning. Vi ber Er välja samma förrätt, varmrätt samt dessert till hela sällskapet. Vegetarianer och allergiker finns det alternativ för, måste alltid beställas i förväg.

(En och samma meny görs i största mån till samtliga allergiker)

Alla våra menyer går att få i närodlat och ekologiskt, dagspris på offert.


APTITRETARE


Honungschevre med äpple på crostini 40:-/par
Örtcreme med tomat på bruschetta 50:-/par
Skagencanapé 60:-/par


FÖRRÄTTER

 

Handskalade räkor

Citrusfrukter, rökt majonäs, koriander och chilikrutonger                                         75:-                                                                                   

Rökt lax   

Limecreme, picklad svarvat äpple , babyspenat och pinjenötter                                  65:-                                        

Klassisk Skagen

Handskalade räkor i majonäs med dill och citron                                                       65:-

Lättrimmad röding från Bräcke i Jämtland

Hyvlad picklad fänkål, smörstekt toast, krispigt grönt och citrondill creme                105:-                                                                                          

Iberico serano skinka  

Små söta tomater, mozarella fresca med timjancreme, rostad krutong                        85:-                                                                                    

Rökt renstek

Rökt gravad med pepparotsmousse, syltade enbär och rosmarin på

smörstekt toast                                                                                                        85:-

Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa med rökta krutonger och krasse                                                 85:-

Hummersoppa

Cognacspetsad hummersoppa med grisini                                                                 100:-


VARMRÄTTER


KÖTT

Helgrillad oxfilé                                                                                      220:-

Rödvinsbräserad oxkind                                                                          190:-

Lammrostbiff medaljonger                                                                      190:- 

Hjortfilé medaljonger                                                                              240:- 

Grillad Flankstek                                                                                     190:-

Lågtempad fläskkarré från Rocklunda gård                                              170:-

Sidfläsk - Pork belly sous vide från Rocklunda gård                                  180:-

Majskycklingbröst                                                                                   170:-

 

VÄLJ ETT OCH SAMMA PAKET TILLBEHÖR NEDAN TILL HELA SÄLLSKAPET

Rostade potatisklyftor

Karamelliserad scharlottenlök och klassisk portersås

Potatiskaka provencale

Timjanrostad tomat och mustig rödvinssås

Ugnsrostad potatis

Haricote verts och rund murkelsås

Potatisgratäng med palsternacka

Blancherade vaxbönor och rödvinsskysås

Bakad rotselleri och palsternacka

Syltad rödlök, enbärsgräddsås och rosmarin

Bräserad spetskål och belugalinser

Finstrimmlad potatis och timjancremé

Råstekt Potatis

Dragon / dijionsenaps cremé och smörstekt champinjon

 

Fisk

Halstrad torskrygg

Pepparotsmousse, skogschampinjoner, vitvinssås och grillad potatis                       240:-

Rimmbakad skrei

Sotad purjolök ,beurre blanc-smörsås med rom och gräslök, kokt potatis                 190:-

( Alla Vattendjur är MSC märkta)

 

VEGETARISK MENY PRESENTERAS VID FÖRFRÅGAN


DESSERTER

Två sorters fläder med jordgubbssalsa och krispiga flarn                                              60:-

Hallonmousse med myntagele och krossad mandelskorpa amaretto                              60:-

Vaniljpannacotta med rabarberkompott och crumblekrisp                                             60:-                                                                     

Jordgubbscheesecake med citroncreme och hyvlad tempererad choklad                        60:-                                                  

Gammaldags vaniljglass på digestivebotten med frisk hjortronsås                                 80:-

Fransk chokladkaka med salt smörkola, päronkompott och mintmousse                       80:-

2 x tryffel                                                                                                                    45:-

 

Tårta / Ost

Chokladtårta

Färska hallon ,krämig choklad mousse och citronmellis                                        800:-/ 16 bitar                                      

Italiensk citronmaräng paj

Härligt seg maräng med lemoncurd / limoncellocreme                                          750:-/ 16 bitar

Classic Pavlova

Marängbotten, citroncremé, lättvispad grädde,                                                     690:-/ 16 bitar   

färska bär och lättsvedda mandelflarn

Osttallrik

Tre sorters ostar med kex, druvor och fikonmarmelad                                                     90:-

Dessertbuffé / Tårtbuffé                                                                                           fr.   90:-

( 3 st olika sorter chef´s choice) 

 

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vi ber er att välja samma förrätt, varmrätt samt dessert till hela sällskapet. 

Vegetarianer och allergiker ordnar vi alternativ för, måste alltid beställas i förväg.

(En och samma meny görs i största mån till samtliga allergiker och vegetarianer) 

Alla våra menyer går att få i närodlat och ekologiskt, dagspriser på offert.

Vi samarbetar med Sorunda Grönsakshallen, Fällmans Kött och EKO Fisk


BUFFÉER

Här presenteras ett urval av våra buffér, restrerande tas fram vid en eventuell visning om ni önskar.

Vi har även Tema, vegetariska, och andra specialbuffér.


MUMS MUMS

Små knubbiga runda wallenbergare

Syrlig creme med färska örter 

Mandelpotatissallad i skål med krispiga sockerärtor och rädisa i dijonsenapsolja med dragon

Grönsallad med ugnsrostade valnötter, päron och chevre i honungsvinegrette

Heta kycklingbitar med rosmarin

Gräddsås med svartvinbärstouch 

Bröd och smör    

300:-


GOTT OCH BLANDAT

Mandelpotatissallad i dijonsenapscreme med äpple och syltad rödlök

Kalvrostbiff med sauté på champinjoner och rökt sidfläsk

Gräddsås spetsad med porter

Grönsallad och melon med rostade frön i frisk svartvinbärsdressing 

Kycklingpanna med små söta grillade tomater och blancherade vaxbönor 

Frisk citronyoghurt med mynta 

Bröd och smör    

300:-


LIVETS FRESTELSER

Het risotto med grillad kyckling, kryddig chorizo och spansk peppar Bloody marysås

Creme fraiche med färska örter 

Melon & äppelsallad med röda linser, solrosfrön och balsamicoreduktion 

Färska champinjoner slungade i vitlök med kryddor och persilja 

Grovsaltad ugnsstekt potatis 

Grillad strimlad lax med tomat och spenat i flädervinegrette 

Oliver 

Bröd och smör     

300:-

SMAKSENSATION

Grillade laxbitar marinerade i citrus
Smörad hummerfond smaksatt med chardonnay och chili 

Citrondoftande potatisgratäng med jordärtskocka
Syrad sallad på fänkål, dill, grillad citron, äpple och blekselleri 

Krispig grönsallad slungad i honungsvinegrette med torrostade frön 

Örtmarinerad lammrostbiff och kyckling med lökpotpurri
Mustig rödvinssås


Bröd och smör        

330:-


Villkor/bokning av  Festlokal En Trappa Ner


BOKNING
Bokning av fest i Stockholmsbit catering och events festlokal ”En Trappa Ner” görs efter en visning. Vi går då igenom våra villkor och alla era frågor över ett möte.
Priset på eran fest styrs av vilken meny ni väljer, hur stort ert sällskap blir, antal personal samt om ni önskar diverse tillägg.
MAT
Avikande kost samt allergiker finns det alternativ för, måste alltid beställas i förväg.
LOKALHYRA
Lokalhyran 18.00-01.00 = 9000:- om ni kommer upp i minikravet) läggs till vilken täcker upp bord, stolar, porslin, bestick, glas, ljus, ljusstakar, servetter, duk, klädhängare samt en bar utrustad med kylskåp, ismaskin och glas alt Drinkbord med Stora iskylare.
Förlängd hyra före 18.00 och efter 01.00 debiteras extra. Åldersgräns 23 år för hyrestagare.
Kund har tillgång till lokalen en timma innan feststart för t.ex bordsplacering
PERSONAL
Personal 285:-st/h. Beräknat antal 3 st serveringspersonal upp till 60 gäster, 3 st till 90 gäster osv.

Serveringspersonal börjar 1h innan gästerna anländer samt slutar en timma efter festens avslut för iordningställande och städning av festlokalen.
Vi tar endast ett sällskap per kväll, dvs ni har festlokal stockholm En Trappa Ner exklusivt för er själva!
Vid samtliga arrangemang på ”Festlokal En Trappa Ner” måste minst tre serveringspersonal bokas. Samt en entrévärd bokas vid förlängd öppettid. 
DANSGOLV / DJ
Hyra av dansgolv med tillhörande ljud och ljus för för egen musik 2500:-
Diskjockey upp till 4 h inkl ljud och ljus 4400:-
Priser på trubadurer, liveband, dansare mm varierar. 
Den dryck ni sen önskar tillkommer, all dryck info tas på plats vid visning av Festlokal En Trappa Ner. 
BETALNING
Alla priser exkl moms.
Betalning sker i delbetalningar alternativt faktura. Vid större belopp debiteras minst 50% vid order enligt ö.k.


Ring för bokning av en visning då går vi igenom alla era eventuella frågor! 
 
Välkomna!