FESTMENY

Här presenteras ett urval av våran meny. Restrerande tas fram vid en visning. Vi ber Er välja samma förrätt, varmrätt samt dessert till hela sällskapet. Vegetarianer och allergiker finns det alternativ för, måste alltid beställas i förväg.

(En och samma meny görs i största mån till samtliga allergiker)

Alla våra menyer går att få i närodlat och ekologiskt, dagspris på offert. Priser anges per person om inte annat anges.

Vi samarbetar med Grönsakshallen, Fällmans Kött och EKO Fisk


APTITRETARE


Honungschevre med äpple på crostini 40:-/par
Örtcreme med tomat på bruschetta 50:-/par
Skagencanapé 60:-/par


FÖRRÄTTER

Buratta Capresé  

Grillad kvisttomat, basilikaolja, drisslad balsamico och rostade pinjenötter 105:-                                                                            

Kallrökt laxros   

Limecreme, picklad svarvat äpple , babyspenat och pinjenötter                                95:-                                        

Klassisk Skagen

Handskalade räkor i majonäs med dill och citron                                                        80:-

Lättrimmad röding från Jämtland

Hyvlad picklad fänkål, smörstekt toast, krispigt grönt och citrondill creme                130:-                                                                                                                         

Rökt renstek

Röra på dijonsenap och dragon, picklad gurka på smörstekt toast 95:-

Jordärtskockssoppa

Jordärtskockssoppa med rökta krutonger och krasse                                                105:-

Hummersoppa

Cognacspetsad hummersoppa med grisini                                                                120:-


VARMRÄTTER

KÖTT

Helgrillad oxfilé                                                                                      295:-

Rödvinsbräserad oxkind                                                                        190:-

Lammrostbiff medaljonger                                                                     280:- 

Grillad pichana - Rostbifflock                                                                260:- 

Grillad Flankstek                                                                                     195:-

Kalvrostbiff Rosé 230:-

Lågtempad fläskkarré från Rocklunda gård                                           195:-

 

VÄLJ ETT OCH SAMMA PAKET TILLBEHÖR NEDAN TILL HELA SÄLLSKAPET

Rostade potatishalvor

Karamelliserad scharlottenlök och klassisk portersås

Potatiskaka provencale

Timjanrostad tomat och mustig rödvinssås

Ugnsrostad potatis

Blancherade vaxbönor och rund murkelsås

Råstekt potatis

Picklad gurka och enbärsgräddsås med rosmarin

Övrigt extra tillbehör - Skålar på borden: Pris / person

Bearnaise 25:- , Aioli 20:- , Limecreme 20:-

 

Fisk

Halstrad torskrygg

Pepparotsmousse, skogschampinjoner, vitvinssås och grillad potatis                       295:-

( Alla Vattendjur är MSC märkta)

 

Vegetarisk meny presenteras vid förfrågan.


DESSERTER

Flädermousse och jordgubbssfärer med rostade kaksmulor 90:-

Vaniljpannacotta med rabarberkompott och crumblecrisp                                              90:-                                                                     

Jordgubbscheesecake med citroncurd               90:-                                                  

Gammaldags vaniljglass på digestivebotten med frisk hjortronsås                                  100:-

Fransk chokladkaka med päronkompott och mintmousse                       120:-

2 x tryffel                                                                                                                     60:-

 

Tårta ( Serveras som buffé )

Chokladtårta

Kladdkaksbotten, hallonrippel, krämig chokladmousse, färska hallon, citronmellis          1300:-/ 16 bitar                                      

Italiensk citronmaräng paj

Härligt seg maräng med lemoncurd                                         1100:-/ 16 bitar

Rabarberpaj

Ljummen rabarber/ jordgubbssmulpaj smulpaj medvaniljcreme 950:-/ 16 bitar

Classic Pavlova

Marängbotten, citroncremé, lättvispad grädde, färska bär, lättsvedda mandelflarn            850:-/ 16 bitar   

Osttallrik / Ostbuffé ( Serveras eller som buffé )

Tre sorters ostar med kex, druvor och fikonmarmelad                                                   120:- / 150:-


BUFFÉER

Här presenteras ett urval av våra buffér, vi har flera olika varianter än dessa presenterade.

Vi har även tema och andra specialbuffér.


MUMS MUMS

Små knubbiga runda wallenbergare

Syrlig creme med färska örter 

Mandelpotatissallad i skål med krispiga sockerärtor och rädisa i dijonsenapsolja med dragon

Grönsallad med ugnsrostade valnötter, päron och chevre i honungsvinegrette

Heta kycklingbitar med rosmarin

Gräddsås med svartvinbärstouch 

Bröd och smör    

360:-


GOTT OCH BLANDAT

Mandelpotatissallad i dijonsenapscreme med äpple och syltad rödlök

Kalvrostbiff med sauté på champinjoner och rökt sidfläsk

Gräddsås spetsad med porter

Grönsallad och melon med rostade frön i frisk svartvinbärsdressing 

Kycklingpanna med små söta grillade tomater och blancherade vaxbönor 

Frisk citronyoghurt med mynta 

Bröd och smör    

370:-


LIVETS FRESTELSER

Het risotto med grillad kyckling, kryddig chorizo och spansk peppar Bloody marysås

Creme fraiche med färska örter 

Melon & äppelsallad med röda linser, solrosfrön och balsamicoreduktion 

Färska champinjoner slungade i vitlök med kryddor och persilja 

Grovsaltad ugnsstekt potatis 

Grillad strimlad lax med tomat och spenat i flädervinegrette 

Oliver 

Bröd och smör     

360:-

SMAKSENSATION

Grillade laxbitar marinerade i citrus
Smörad hummerfond smaksatt med chardonnay och chili 

Citrondoftande potatisgratäng med jordärtskocka
Syrad sallad på fänkål, dill, grillad citron, äpple och blekselleri 

Krispig grönsallad slungad i honungsvinegrette med torrostade frön 

Örtmarinerad lammrostbiff och kyckling med lökpotpurri
Mustig rödvinssås

Bröd och smör        

410:-

Fler bufféer presenteras vid intresse.


Villkor/bokning av  Festlokal En Trappa Ner


BOKNING
Bokning av fest i Stockholmsbit catering och events festlokal ”En Trappa Ner” görs efter en visning. Vi går då igenom våra villkor och alla era frågor över ett möte.
Priset på eran fest styrs av vilken meny ni väljer, hur stort ert sällskap blir, antal personal samt om ni önskar diverse tillägg.

MAT
Avvikande kost samt allergiker finns det alternativ för, måste alltid beställas i förväg.

DRYCK

Egen dryck går bra att ta med sig till lokalen, vi sköter all service kring denna.

All annan dryck info tas på plats vid visning av Festlokal En Trappa Ner. 

LOKALHYRA
Lokalhyran 18.00-01.00 = 12000:- läggs till (om ni kommer upp i minimikravet) vilket täcker upp bord, stolar, porslin, bestick, glas, ljus, ljusstakar, servetter, duk, klädhängare samt en bar utrustad med kylskåp, ismaskin och glas alt. drinkbord med stora iskylare.
Förlängd hyra före 18.00 och efter 01.00 debiteras extra. Åldersgräns 23 år för hyrestagare.
Kund har tillgång till lokalen en timma innan feststart för t.ex bordsplacering

PERSONAL
Personal 320:-st/h. Beräknat antal 3 st serveringspersonal upp till 60 gäster, 4 st till 80 gäster osv.
Serveringspersonal börjar 1h innan gästerna anländer för iordningställande av erat event.
Vi tar endast ett sällskap per kväll, dvs ni har Festlokal En Trappa Ner exklusivt för er själva!
Vid samtliga arrangemang på En Trappa Ner måste minst tre serveringspersonal bokas. 

Entrévärd / extra personal är obligatoriskt att boka vid alla arrangemang på Festlokal en trappa ner.

DANSGOLV / DJ
Hyra av dansgolv med tillhörande ljud och ljus för för egen musik 2900:-
Diskjockey upp till 4h inkl ljud och ljus 5500:-
Priser på trubadurer, liveband, dansare mm varierar. 
fråga oss mer om detta.

BETALNING
Alla priser exkl. moms.
Betalning sker i delbetalningar alternativt faktura.

Vid större belopp debiteras minst 50% vid order enligt ö.k.


Ring eller maila oss för bokning av en visning då går vi igenom alla era eventuella frågor! 

Varmt välkomna !